Blogissa pääset seuraamaan Ylä-Savon ammattiopiston SISUSTUSALAN OPISKELIJOIDEN ja siinä sivussa vähän opettajienkin arkipäivän tapahtumia.

Mitä kaikkea verhoilu- ja sisustusalan perustutkinto pitääkään sisällään...?

Tervetuloa seuraamaan!

10.10.2017

Syksyn kuulumisia

Syksy on lähtenyt käyntiin vauhdikkaasti sisustusalan opiskelijoilla. Uusia opiskelijoita saapui elokuussa aloittamaan verhoilu- ja sisustusalalla ja lisää opiskelijoita on tullut jatkuvan haun (www.ysao.fi/jatkuva) kautta syksyn mittaan.


Elokuussa käyntiin tekemässä harjoitusseiniä talotekniikan ja sähköalan opiskelijoille. Osa seinistä tehtiin elementteinä ja asennettiin valmistumisen jälkeen paikoilleen. Osaan tiloista asennettiin kipsilevyt kattoon ja samalla pääsi tutustumaan levynostimen käyttöön.

 

Kiinteistöpuolelle kunnostettiin asiakastyönä vanhat ulkopenkit. Ruostuneet metalliosat puhdistettiin ja maalattiin. Penkkiosat uusittiin kokonaan. Jyrsimellä muotoiltiin kaarevat reunat istuinosaan ja lopuksi kestopuun pinta pintakäsiteltiin öljyllä.


Syyskuussa uudet opiskelijat tutustuivat työkalujen, koneiden ja laitteiden käyttöön. Kalusterakentamisessa valmistui mm. rahin- ja nojatuolin runkoja, jotka myöhemmin verhoillaan valmiiksi tuotteiksi.

 

 
Verhoilutyön tunneilla kirpputorilta löytyneestä raanusta ideoitiin  ja valmistettiin istuintyynyt :)

Osa opiskelijoista on ollut syksyn aikana työssäoppimassa mm. rakennusalan yrityksissä, rakennustuotteiden myyntityössä ja asiakastyökohteissa.Peltosalmella sijaitsevaan vanhaan hirsihuvilaan Villa Lagukseen saatiin nimikyltti, jonka rungon valmistivat metallialan opiskelijat ja viimeistelyn teki sisustusalan opiskelija koristemaalauksen näyttönä. Pihlajaharjussa on tutustuttu uusien opiskelijoiden kanssa mm. sirkkelin käyttöön, tehty alaslaskuja, levytetty seiniä ja tehty sabluunoita.

Lokakuussa käytiin asiakastyönä tapetoimassa omakotitalon makuuhuone.
Lopputuloksesta tuli siisti ja persoonallinen!

Pihlajaharjussa jatkuu myynnissä olevien paritalojen sisävaihetyöt.
Tasoitusta ja maalausta on siis luvassa syksyn aikana!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti